spacer1 spacer1
 

Het perceel is gelegen op de kop van een bouwblok en wordt dus begrensd door 3 straten, de Hoogstraat, de Diepestraat en de Jan De Cordesstraat. Het ontwerp dient deze kop te sluiten waarbij aangesloten moest worden aan het huidige profiel van de naastgelegen appartementsblokken.

Er zijn doorsteken vanaf de straat naar het binnengebied langs iedere zijde van het perceel zodat het binnengebied doorwaadbaar wordt. Niet enkel voor de bewoners zelf, maar ook voor mensen uit die buurt die dit als een kortere wandelweg zien naar het centrum van de gemeente. Het binnengebied is voorzien van een rustgevende groene aanplanting. Op die manier ontstaat een aangename binnenplaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijk zorgt dit voor een aangenaam zicht vanuit de appartementsblokken.

De Hoogstraat is de hoofdinvalsweg van het centrum en is vrij dicht bebouwd. Het ontwerp antwoordt hierop door middel van een eenvoudige strakke vormgeving in baksteen. De bebouwing aan de andere zijde van het perceel, langs de Jan De Cordesstraat is meer residentieel van aard, achter deze straat bevindt zich ook een bos met daarin het hoogste punt van de provincie. De architectuur van het project weerspiegelt dit groene karakter in de meer speelse vormgeving door gebruik te maken van kleurvlakken in de gevels.

In totaal worden 46 sociale wooneenheden gerealiseerd.